PROGRAM: LUNI MIERCURI VINERI 10:00-16:00 MARTI SI JOI 13:00-19:00

ODONTOTERAPIE

Ce este Odontoterapie?

Odontoterapia este o ramură a stomatologiei care tratează leziunile grave (cavitățile). Aceasta este o metodă de restaurare instantanee realizată în practică, din materiale compozite, pe dinții cariați.

Terapia dentara include și latura estetică prin plasarea fațetelor compozite. Aplicarea acestor fațete este minim invazivă deoarece dinții nu sunt abrazivi, așa cum este cazul fațetelor din porțelan. Cu fatetele din portelan compozit, forma, culoarea si forma dintilor pot fi schimbate instantaneu, în concordanta cu dorințele pacientului și cu locația acestuia.

De ce apar cariile dentare?
Cariile dentare apar atunci cand bacteriile din cavitatea bucala produc acizi care ataca dintii. Dacă este lăsată netratată, cariile dentare pot fi complicate de infecție și chiar pot duce la pierderea dinților.
Cum se tratează acestea?

Tratamentul, pe langă îndepartarea țesutului dur afectat de pe dinte (îndepartarea dentinei alterate) și refacerea fiziologiei sale corespunzătoare. Înainte de aplicarea cauciucului, se va lua culoarea dintelui tratat și se va preleva o probă din dintele adiacent, se va verifica culoarea similară a dintelui și abia apoi se va trece la următoarea etapă de restaurare.

Tipuri de tratamente disponibile

Problemele dentare, de la simple carii la complicații dentare grave, pot fi toate eliminate cu ajutorul unor tratamente dentare adecvate. Tratamentele care presupun refacerea structurii și funcției dintelui afectat, folosind materiale și tehnici moderne, permit obținerea unor rezultate estetice perfecte și de lungă durată.

Free Consultation

Get An Appointment