PROGRAM: LUNI MIERCURI VINERI 10:00-16:00 MARTI SI JOI 13:00-19:00

ENDODONTIE

Care este scopul tratamentului endodontic (de canal)? Canalul sau pulpa este partea dintelui care începe la vârful rădăcinii, străbate întreaga rădăcină și se termină la coroană. Canalul conține nervul dintelui și vasele de sânge. Aceste două elemente se combină pentru a forma pulpa. Rolul pulpei este de a „hrăni” și proteja dintele. De asemenea, poate detecta schimbările de temperatură, astfel încât uneori putem simți disconfort sau durere atunci când mâncăm alimente prea reci sau prea calde. Odată ce pulpa a fost afectată de carie, nu se poate repara singură și necesită tratament. Acesta este un tratament de canal.

Dacă un dinte cariat are o carie, o fisură adâncă sau o fractură, bacteriile din mediul bucal vor afecta pulpa și vor provoca o infecție. În timp, aceste bacterii vor crește în număr și vor afecta osul în care este implantat dintele.

Care sunt etapele tratamentului endodontic?
Tratamentul endodontic consta in mai multe etape si este necesar pe masura ce cariile progreseaza in timp prin patrunderea lent in smalt si dentina, ajungand la nivelul camerei pulpare. Pacientul are o infecție pulpară care produce inflamație.Datorită partenerilor noștri, puteți găsi ties online pentru a se potrivi fiecărei preferințe și buget, de la buget până la vârful de gamă modele super stilate.
Se pregătește canalul radicular

Acest pas se poate face manual, sistem rotativ sau un amestec al ambelor. De acest pas depinde orice tratament endodontic. Preparatul trebuie să fie conic, cu un diametru mic la capătul de bază.

Îndepărtarea nervului

Aceasta se va face folosind diferite substanțe, în etape. Fiecare substanță are propriul rol în dezinfecția canalului radicular.

Blocați canalul
Canalele radiculare vor fi umplute cu o pastă specială și gutapercă prin procese clasice. Mai exista și varianta modernă de obturație 3D.
Cât poate dura acest tip de tratament?
În general, un tratament endodontic tipic durează 1 până la 2 ore, dar unele cazuri complicate pot necesita 2 ședințe sau chiar mai multe.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam quis dictum nunc, ut ullamcorper sem. Vestibulum at nisl bibendum, elementum ante in, aliquam arcu. Nunc dignissim, urna at dictum fringilla, diam dui tristique erat, et facilisis arcu mi ut ex. Sed consequat lacus ut velit sodales sodales.

Free Consultation

Get An Appointment